Publicerad

Erektionsproblem – hur löser du dem?

Problemet med erektion är mycket vanligare än företrädare för ett starkt kön skulle önska. Enligt statistik har en av tre patienter erektil dysfunktion.

Ofta beror erektionsproblem, inklusive oförmågan att nå orgasm under samlag, beroende på ålder. Majoriteten av män (mer än 50%) som lider av brist på erektion är mellan 50 och 70 år, och endast 10% av alla rapporterade fall har erektilfunktionssvaghet hos unga under 30 år.

Klassificering och orsaker

En svag erektion är oförmågan att genomföra samlag, bristen på attraktion till en partner, minskad libido. Det finns många faktorer som leder till en enda manifestation av erektil dysfunktion. Det kan vara stressande förhållanden och förändringar med den andra hälften, närvaron av sjukdomar, trötthet, överdriven drick av alkoholhaltiga drycker.

Det är emellertid värt att betrakta en störning som en systemisk patologi om man i genomsnitt av fyra försök att få sexuell kontakt förblir utan framgång. Det är omöjligt att ignorera problem med erektion även om den inte har försvunnit helt utan bara försvagats. Ibland är en sådan störning det första symptom på en farlig sjukdom som måste identifieras i de tidiga utvecklingsstadierna för att få den mest effektiva behandlingen.

https://diagnoz.in.ua/wp-content/uploads/2018/08/problemy-s-erekciey---kak-ih-reshit-2.jpg

Typer av dysfunktion är indelade i följande:

 • organisk;
 • psykogen.

Den förstnämnda utvecklas i 29% av fallen och inkluderar alla typer av sjukdomar mot bakgrund av organskada. Psykologiska dysfunktioner förekommer i cirka 40% av fallen. Formerna och typerna av störningar beror på sjukdomarna som orsakar dysfunktionen och andra relaterade faktorer:

Form av erektil dysfunktion Påverkande faktorer
Kärl. Hypertoni och diabetes, skador på bäckenkärlen, närvaro av hyperlipidemi.
Neurogen. De faktorer som leder till patologin inkluderar stroke och njursvikt av kronisk natur, närvaron av degenerativa patologier, som inkluderar multipel skleros och Parkinson # 39; s-sjukdom, CNS-neoplasmer, trauma och sjukdomar i ryggmärgen, närvaron av polyneuropati .
Det är hormonellt. Dämpande sjukdom, förekomst av hypogonadism, hypo- och hypertyreos, hyperprolaktenemi
Anatomiskt. Peyronie # 39; s sjukdom, bäcken eller könsbrott.
Medicinsk. Intag av läkemedel, hormoner, läkemedel mot depressiva tillstånd, anti-hypertensiva formuleringar.
Psykogen. Starka känslomässiga upplevelser, rädsla för sex, missnöje med självet, trötthet och andra.

Utseendet på en erektion föregås vanligtvis av stimulering av känslor eller fantasi, vilket resulterar i att CNS producerar nervimpulser, under påverkan av vilket det finns ett flöde av blod till penis, och ökar excitationen. Blod kommer in i den kavernösa kroppen hos medlemmen, vilket orsakar organet att förstora och dess hårdhet visas. Som framgår av statistiken är särskilt oförmågan att tillfredsställa en partner psykologisk. Skälen som orsakar psykologiska problem relaterade till erektion inkluderar:

 • depression;
 • stressförhållanden;
 • stark moralisk trötthet som samlas över tiden;
 • erektionsproblem kan relateras till personliga relationer, både verkliga och tidigare.

Det psykologiska faktorns särdrag – i deras förmåga att distrahera en man från att vanligtvis uppmana sina saker. Om en stark köns ålder inte överstiger fyrtio år orsakas impotens i de flesta fall av psykologiska skäl. Hos en viss procentandel av män börjar problem med tanken på äktenskap, andra representanter för könet är svårt att upprätthålla sexuella relationer med hälften efter födelsen av den förstfödda.

Varför vardagliga händelser orsakar impotens

En svag erektion, och ibland fullständig impotens, kan uppstå från de vanliga fenomen och handlingar som en man vanligtvis utför dagligen eller ganska ofta:

 • Alkoholanvändning – rykten om alkoholens negativa effekter på män är inte överdrivna, deras överskott kan leda till impotens. Enligt studier är alkohol en depressiv som försvagar människors mentala, kollokvala och motoriska förmågor, förvärrar stämningar och minskar den sexuella lusten, som direkt påverkar erektil funktion. Problemet blir särskilt brådskande och uppstår i 70% med långvarigt alkoholmissbruk.
 • Rökning har en negativ effekt på nästan alla kroppssystem, inklusive blodomloppet, vilket minskar erektionen. 2005 genomfördes studier för att identifiera det direkta beroendet av impotens hos ungdomar på rökning. I det här fallet kan problem med styrka elimineras om man lämnar upp den dåliga vanan, vilket bevisades 2011. I studiegruppen för unga manliga rökare uppnåddes en positiv effekt i 75% av fallen.
 • Användning av kondomer under samlag. Studier har bekräftat att en viss procentandel av män, när de använder barriär preventivmedel, inte kan behålla en medlem ”i ton”. Detta beror på elasticiteten i blodkärlen som dras, vilket gör att penis tappar kraft och faller.
 • Även närvaron av kronisk inflammation i parodontalen kan leda till en minskning av sexuell aktivitet. Orsaken är dålig hälsa övergripande, och inflammation i parodontiet är förknippat med möjligheten att utveckla patologier i hjärtmuskeln. Tillsammans leder dessa faktorer till impotens.
 • Tar smärtstillande medel.
 • Cykling, utformad för att främja hälsa, kan minska sexuell aktivitet. Enligt statistiken har cirka 4% av cyklister som trampar minst tre timmar i veckan problem med varierande styrka. Anledningen är att cykla – sitta på den, mannen distribuerar vikten så att belastningen går till kärlen som flyttar blodet till penis. Med tiden kan skador som påverkar artärerna, och därmed försämring av blodtillförseln till penis, öka, vilket ökar risken för erektil dysfunktion.
 • Allvarlig depression och nervösa störningar leder till en minskning av sexuell aktivitet hos 61% av den manliga befolkningen. Vid negativa psykologiska tillstånd produceras en viss biokemisk komponent, i vilken det är omöjligt att stimulera blodflödet. Resultatet är en ond cirkel, eftersom oförmågan att ha sex leder till ökade symtom på depression. En annan nackdel är att ta libidosänkande antidepressiva medel.

Intressant fakta. Forskare har bevisat att avundsjuka leder till problem med styrka. Hos män, vars halvor kommunicerade för nära med omgivande medlemmar av det starka könet, observerades svårigheter oftare med 92%.

Symtom och diagnostik

De första symtomen manifesteras av avsaknaden av spontana erektioner på morgonen och på natten och ett tillräckligt svar vid sexuellt samlag. Om en spontan reaktion är närvarande och problem uppstår i tillräcklig utsträckning, kan det rimligen påstås att det finns ett psykologiskt trauma. I närvaro av störningar i båda erektilfunktionerna, prata om patologier av organisk form.

Utvecklingsimpotens indikeras av en minskning i frigiditet, en minskning av frekvensen av sexuell aktivitet. Otillräcklig hårdhet hos en penis vid upphetsning kan observeras. I närvaro av sådana symtom misstänks vaskulära, hormonella, neurogena och andra organiska störningar. Det är sällan en sådan lista över tecken som är inneboende i psykologiska patologier.

Erektil dysfunktion inkluderar för tidig utlösning som inträffar antingen i början av samlaget eller före början av nötningen. Orsaken är vanligtvis organisk och förknippad med nedsatt kärlsystemfunktion.

När det gäller diagnostik behandlas det av en urolog eller en androlog. Laboratorieforskning föregås av en undersökning av offret – en specialist kommer att ta reda på detaljer om sitt sexuella liv, inklusive förhållanden till sexpartner. Förekomsten av hormonella störningar kan indirekt bestämmas genom att studera skelettets struktur, könsorganens och musklernas tillstånd, kroppens hår. På grundval av den första undersökningen och i enlighet med patientens 39 klagomål tilldelas laboratorie- och instrumenttest:

 • Laboratorieblodprov krävs för att bestämma glukos och testosteron, prolaktin och ett antal hormoner, såväl som lipidprofilen.
 • Icke-instrumentella invasiva tekniker inkluderar övervakning av spontana erektioner på natten, ultraljudsdoppler-ultraljud av penis, dess elektromyografi och studier med vasoaktiva läkemedel.
 • Listan över invasiva metoder inkluderar angiografi, kavernosografi och cavernosometri.

https://diagnoz.in.ua/wp-content/uploads/2018/08/problemy-s-erekciey---kak-ih-reshit-5.jpg

På grundval av resultaten från undersökningarna utvecklas ett terapeutiskt schema. Statistiken uppger dock att 71% av de drabbade inte sökte läkare, och 68% förklarade att de inte ville genera läkaren.

Patologi behandling och förebyggande åtgärder

Mot alla ovanstående genomförs eliminering av problemet mot bakgrund av livsstilsnormalisering: det är nödvändigt att eliminera alla riskfaktorer för att beräkna en hälsosam aktivitetsrytm mot sex. Det är nödvändigt att studera de använda läkemedlen – det är möjligt att sexuell aktivitet minskas till följd av att man tar vissa läkemedel, i vilket fall de kan behöva bytas ut. Om radikal behandling inte är möjlig, använd symtomatisk behandling:

 • Förskriv fosfodiesteras-hämmare av den femte typen – Tadalafil eller Sildenafil. Läkemedlen ökar blodcirkulationen och är effektiva i alla typer av impotens. Användningen av dessa läkemedel är emellertid tillfällig, eftersom den bara kan lösas på ett tag – vanligtvis ett par timmar. Efter utgången av läkemedlet återgår problemet. Dessutom är det med tiden möjligt att utveckla resistens – gradvis för att få den förväntade effekten måste dosen ökas. Läkemedel har många kontraindikationer, så deras utnämning bör göras av en specialist.
 • Förskriv injektioner av vasodilatatoriska ämnen – Papaverine eller Prostaglandin. Metoden hänvisas till den andra terapeutiska linjen, dessutom åtföljs den av obehagliga biverkningar – smärta i medlemmet, priapism, alltför långvarig upphetsning.
 • Om offret vägrar att ta droger, föreskriva behandling med vakuum – penis placeras i ett speciellt kärl, där pumpen är pumpad luft, vilket främjar blodflödet till den kavernösa kroppen. För att upprätthålla en erektion placeras en ring på penisens bas.
 • I sällsynta fall kan en injektion av Alprostadil förskrivas.

Om alla möjligheter har uttömts kan protetik erbjudas med halvstyva eller hydrauliska implantat som kan efterlikna en erektion.

Med tanke på att många orsaker som leder till en dålig erektion elimineras utan mycket komplikationer kan förebyggande av patologi vara ett mycket effektivt sätt att undvika problem. För att göra detta måste du ge upp rökning, hög alkoholkonsumtion, droganvändning, upprätthålla normal vikt och regelbundet delta i hälsoövningar. Enligt statistik, med ökande fysisk aktivitet, minskas risken för att utveckla impotens hos medelålders kvinnor med 70% under medelåldern. Om möjligt är det nödvändigt att utesluta användningen av läkemedel som har en negativ inverkan på styrka, hela tiden övervaka nivån på kolesterol och blodtryck.

Du bör också undvika stressiga situationer och konsumera endast hälsosam mat. En diet som föreskrivs för att förebygga hjärtsjukdomar används. Menyn bör innehålla färska grönsaker, frukt av fruktträd och buskar, fiskprodukter, vegetabiliska oljor och fullkornspannmål. Vete, stekt mat, halvfabrikat och snabbmat bör minimeras när det är möjligt.